Welcome to AMD OS X

Why not register now to gain full access.

Help with AMD OS X after installation.
#56542
Evening. Installed Catalina 10.15.4 on my Ryzen 3600/Asus B450M Plus Gaming/XFX 5700 DD Ultra.

Was happy (everything works just fine) til noticed some strange audio stuttering when playing YouTube videos in Safari.

Later I found out how to reproduce stutters — moving app's windows rapidly (every time), open apps and web pages (sometimes) causes same lags. But sound not the only thing lags — picture lags for a moments too. Seems like whole system does.

Also have poor GPU performance (36570 OpenCL / 43325 Metal). So I guess some problem with gpu causes problem with stutters. Some saying that this problem is common for Ryzentoshes, but I can't believe such a talented community still has not solved the problem.

Thanks for your advices. Have a nice day.
Last edited by Maksim V on Wed Apr 15, 2020 3:52 pm, edited 1 time in total.

 Advertising

#56565
Hey I do have some lagging and stuttering issues with my build as well mostly when gaming and its smooth then a little stutter every now and then. Looking through your EFI I don't have the AGPMinjector.kext loaded nor do I have the Apple folder. I am new to this community as well. Do I need the AGPMinjector for proper power management on my 5700?...... In the OS I do not have much stutter or lag its very smooth currently but always stutters in game. Could my graphics card be throttling itself because of heat because I never hear the fans ramp up?. Hopefully someone with some more knowledge can shed some light thank you.
Post Merged
Maksim V wrote:Evening. Installed Catalina 10.15.4 on my Ryzen 3600/Asus B450M Plus Gaming/XFX 5700 DD Ultra.

Was happy (everything works just fine) til noticed some strange audio stuttering when playing YouTube videos in Safari.

Later I found out how to reproduce stutters — moving app's windows rapidly (every time), open apps and web pages (sometimes) causes same lags. But sound not the only thing lags — picture lags for a moments too. Seems like whole system does.

Also have poor GPU performance (36570 OpenCL / 43325 Metal). So I guess some problem with gpu causes problem with stutters. Some saying that this problem is common for Ryzentoshes, but I can't believe such a talented community still has not solved the problem.

Thanks for your advices. Have a nice day.
looking through your config plist, I don't see the AGPMinjector kext loaded into the list I see 7 children should be 8. Try pointing to your OC folder again using proper tree.
#56880
I am also having a bit of stuttering but more so in gaming vs anything else. Not that were all supposed to be gaming on Mac but I'm dual-booting windows and HackMac only to find out my Vega 56 is having trouble playing Sims 4 at Max Graphics while in Windows it was no problem at all.

My specs:
Ryzen 7 3700X
Radeon Vega 56
MSI B450I Mini-Itx
#56911
same here + huge GPU RAM leak + windowserver high cpu usage.
Attachments
Screen Shot 2020-04-27 at 03.52.15.png
Screen Shot 2020-04-27 at 03.52.15.png (2.11 MiB) Viewed 934 times
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]