Welcome to AMD OS X

Why not register now to gain full access.

Important News and Announcements are found here.
User avatar
by: AlGrey
#42211
@tikizondo94, make sure when you open your config.plist that the CPU section is blank

 Advertising

User avatar
by: lexx
#42274
Shaneee wrote:Did you rename the old kernel to kernel.backup as written in my post? If so then add the following as a boot arg within Clover,
Code: Select all
kcsuffix=backup
I did I followed your instructions thanks shane im back into my working system

ive used the kernel you posted on 22nd and it fixed all my audio/video and time running fast issues so if im honest other than a occasional panic no issues so thanks shane

do you know why when I use the most recent high sierra kernel you posted for amd on github I boot to black screen?


thanks
Egress liked this
User avatar
by: Shaneee
#42276
lexx wrote:
Shaneee wrote:Did you rename the old kernel to kernel.backup as written in my post? If so then add the following as a boot arg within Clover,
Code: Select all
kcsuffix=backup
I did I followed your instructions thanks shane im back into my working system

ive used the kernel you posted on 22nd and it fixed all my audio/video and time running fast issues so if im honest other than a occasional panic no issues so thanks shane

do you know why when I use the most recent high sierra kernel you posted for amd on github I boot to black screen?


thanks
Some issues with the FX family code but we are working on it.
Egress liked this
User avatar
by: BassieY
#42316
this kernel have Fix the SMBus PCIe on the SB ?
I have now Highsierra run-in with Shanee Kernel only have a PCIE bug can find PIE0 only one path after the video card is running my ALC1150 the kernel Find not de ALC1150 only SB6xx Audio Azalia intel audio . ( 1002,4383 SBAZ) thats a PCI to PCI bridge, after the bridge is my audio Opamp with ALC1150
kernel find only Sb6xx apple HDA find the ALC1150 only cannot work as kernel not find the Audio card only the bridge
VoodooHDA
Codec: Realtek ALC1150 [10ec:0900]
Controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)

full compatible with my system only pic bridging filed, I tested npci=0x2000 npci=0xe2000 npci=0x3000 npci=0xe3000 with PCIRootUID=1 and 0 nothing works for the PCI bridge after a pic bridge
and how can I patch the old kernel for the new ?
Post Merged
BassieY wrote:this kernel have Fix the SMBus PCIe on the SB ?
I have now Highsierra run-in with Shanee Kernel only have a PCIE bug can find PIE0 only one path after the video card is running my ALC1150 the kernel Find not de ALC1150 only SB6xx Audio Azalia intel audio . ( 1002,4383 SBAZ) thats a PCI to PCI bridge, after the bridge is my audio Opamp with ALC1150
kernel find only Sb6xx apple HDA find the ALC1150 only cannot work as kernel not find the Audio card only the bridge
VoodooHDA
Codec: Realtek ALC1150 [10ec:0900]
Controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)

full compatible with my system only pic bridging filed, I tested npci=0x2000 npci=0xe2000 npci=0x3000 npci=0xe3000 with PCIRootUID=1 and 0 nothing works for the PCI bridge after a pic bridge
and how can I patch the old kernel for the new ?
(Darwin Kernel Version 17.0.0: Tue 14 Nov 2017 21:39:27 GMT; * Shaneee )I see the kernel is from 2017 that I use
:(
Post Merged
i replace the kernel for the last kernel, i cant boot.
not form hdd clover or usb install clover.
after kernel update i see this error and system reboots
Attachments
IMG_20180819_164849.jpg
IMG_20180819_164849.jpg (5.3 MiB) Viewed 884 times
User avatar
by: graywolf
#42331
cpu.jpg
cpu.jpg (249.98 KiB) Viewed 884 times
I use the High Sierra Kernel, rename to kernel.test , and run the kextcache command. Then boot Clover with the boot arg kcsuffix=test

then i get this ,,why ? I use 2700Xcpu
User avatar
by: Shaneee
#42334
@BassieY, That's an SMBios issue relating to AppleTyMCEDriver.kext. It used to be blacklisted in the kernel but it can be removed then the prelinkedkernel rebuilt.

@graywolf, Boot with the boot flag -s and type exit when prompted.
User avatar
by: graywolf
#42336
Shaneee, Thank you for your suggestion, I typed exit ,BUT the computer screen is black. I waited for a while, but it has been black.
ke.jpg
ke.jpg (149.1 KiB) Viewed 876 times
User avatar
by: Shaneee
#42337
@graywolf, What's the GPU? Was it working before?
User avatar
by: hsombini
#42339
I was using Bronya kernel before, did what is instructed on the first post but I don't think it worked, I have overclocked my Ryzen 1700x to 3.8GHz and the audio came out of sync and I'm not able to shutdown my pc gracefuly anymore, the screen goes black and it does not shutdown nor respond anymore.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]