Page 1 of 1

YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Thu Dec 21, 2017 7:15 am
by PussyDestroyer
Where can I find the installer for yosemite or el capitan here? Because it seems my GPU Nvdia GT630 is incompatible on both Sierra and High Sierra. I've tried with or without nvidia web drivers and using appropriate boot flags and kext fixes to my knowledge but I can't get rid of the artifacts that messes up the whole screen. Any help will be appreciated here ;)

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Thu Dec 21, 2017 10:09 am
by Shaneee
That card should work on both Sierra and High Sierra. Are you using injection?

El Capitan: viewtopic.php?f=23&t=404
Yosemite: viewtopic.php?f=23&t=1201

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Thu Jan 11, 2018 12:40 pm
by PussyDestroyer
Hi Shaneee thank you so much for the links and I apologize for the late reply been busy during the long holiday haven't touched my hackintosh up until this day :lol:

Well back to my problem I believe I'm using injection, here are 2 attached files containing a screenshot of the artifacts I can't get rid off and my config.plist. I'm also using updated Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext, I've also tried NVWebDriverLibValFix.kext but same result and didn't fix my problem.

Here are the specs of the system I'm currently using:
OS: macOS Sierra 10.12.6 (Darwin Kernel Version 16.7.0)
CPU: Amd Ryzen 1300x
MOBO: Gigabyte A320M-DS2
RAM: 8gb DDR4
Graphics: Nvidia GeForce GT 630 2GB
BootLoader: Clover v4359
NvidiaWebDriver: 378.05.05.25f04
Screen Shot 2018-01-11 at 6.50.57 PM.png
Screen Shot 2018-01-11 at 6.50.57 PM.png (686.23 KiB) Viewed 1685 times
(2.48 KiB) Downloaded 43 times

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Thu Jan 11, 2018 2:20 pm
by Shaneee
Try disabling the web drivers and use InjectNvidia with Clover.

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Fri Jan 12, 2018 9:03 am
by PussyDestroyer
You mean Inject NVidia under Graphics right?
Screen Shot 2018-01-12 at 4.56.25 PM.png
Screen Shot 2018-01-12 at 4.56.25 PM.png (80.91 KiB) Viewed 1675 times
It gave me a black screen then it hangs, seems like I can't have graphics acceleration without the web drivers :cry:

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Tue Jan 16, 2018 12:43 pm
by Shaneee
@PussyDestroyer, Yeah that was it. Which SMBios is in use? Try with either the MacPro5,1 or iMac14,2

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Wed Jan 17, 2018 8:13 am
by PussyDestroyer
Attached here is the config files I tried
(1.81 KiB) Downloaded 36 times
(1.8 KiB) Downloaded 38 times

Both gave me a black screen then it hangs.
I uninstalled the web drivers completely and here is a screenshot of the kexts I used
Screen Shot 2018-01-17 at 3.02.29 PM.png
Screen Shot 2018-01-17 at 3.02.29 PM.png (29.43 KiB) Viewed 1612 times

And btw since I'm running out of options in Sierra, I tried HighSierra again I managed to install it up to post install but I'm stuck on this error loop
27046671_1958339840847671_956946483_o.jpg
27046671_1958339840847671_956946483_o.jpg (171.9 KiB) Viewed 1612 times
I tried with and without the web drivers but same result, I read on forums that nv_disable=1 does not work anymore on HighSierra, Do you know any alternative on this boot flag?

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Wed Jan 17, 2018 11:24 am
by Shaneee
It would seem that the GT 630 isn't supported them I'm afraid. I had the same issue with my GT 430. I ended up switching to a GT 710 which works OOB or with the Web Drivers.

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Wed Jan 17, 2018 5:00 pm
by PussyDestroyer
That's what I was thinking, but still need advice from the experts. I'll try el capitan and yosemite tomorrow hope it will work thanks Shaneee :thumbup:

Re: YOSEMITE/EL CAPITAN INSTALLER

Posted: Mon Mar 16, 2020 10:03 am
by dr.msnagi
Links are not working .. saying that "You are not authorised to read this forum."