Page 2 of 4

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Sat Dec 23, 2017 2:14 pm
by Norton287
in enoch can only set busratio. You just add busratio=MYBUSRATIO to Kernel Flags of org.chameleon.boot.plist and reboot.

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Sun Dec 24, 2017 11:38 pm
by kyle.ayn
My busratio is 17.5 and I tried using the boot flag “busratio=17.5” but it wouldn’t boot. If I round it up to “busratio=18” then audio will still be off significantly. How would I set my busratio correctly?

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Sun Dec 24, 2017 11:40 pm
by Norton287
round down also set your cpu and bus speed in CPU for it to work

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Mon Jan 01, 2018 9:17 pm
by PhatTraktor
the problem is that my USB sound card only comes up connected to usb 3.0 and there are cuts in the audio listening

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Mon Jan 01, 2018 9:21 pm
by Norton287
You can only add busratio=YOURBUSRATIO to org.chameleon.boot.plist in the Kernel Flags string

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Sat Jan 06, 2018 11:36 am
by PhatTraktor
my processor is a fx core back edition 4.0 ghz that busratio should I put in org.chameleon.boot.plist
Post Merged
???????

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Sat Jan 06, 2018 7:42 pm
by Shaneee
PhatTraktor wrote:my processor is a fx core back edition 4.0 ghz that busratio should I put in org.chameleon.boot.plist
Post Merged
???????
If you use Enoch yes. The bus ratio flag goes under kernel flags in the org.chameleon.Boot.plist file.

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Sat Jan 06, 2018 11:10 pm
by PhatTraktor
busratio 20?
Post Merged
with this I still have audio cuts in usb 3.0 which is the only usb that turns on roland quadcapture
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>BlackMode</key>
<string>Yes</string>
<key>Quiet Boot</key>
<string>Yes</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>103</string>
<key>EHCIacquire</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>busratio=20 npci=0x2000 npci=0x3000 dart=0 -gux_nosleep -gux_nomsi -gux_defer_usb2 -gux_no_idle</string>
<key>UHCIreset</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>
Post Merged
as they see usb 3.0 does not come out in usb device tree nor the usb quadcapture but if eciede in 3.0 it sounds for a while with many cuts and stops sounding after a while
Post Merged
audio of l aplaca base and audio pci maudio work without problems the problems are with the audio card usb I am desperate

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Mon Mar 05, 2018 4:23 pm
by mugssyycreatives
did this and still get choppy audio when playing videos on VLC/Quicktime or Youtube on Safari (doesn't act up on Youtube on Chrome though)

Re: Setting your busratio and CPU and Bus Speed in Clover Configurator

Posted: Wed Mar 07, 2018 5:11 pm
by Dgameman1
Any alternatives to CPU-Z on a Mac?